Dokazani načini, kako ostati mladosten po 40

Zanimivo
Avtor: Zanimivo 65 Ogledov Predviden čas branja: 2 min
Predviden čas branja: 2 min

Skrb za telo, še posebej za kožo, postaja vse bolj pomembna. Če niste prepričani, kako negovati svoje telo in kožo in ostati mladosten po 40. letu, so ti nasveti za vas:

Pij veliko vode

Dnevno uživanje velikih količin vode je ključnega pomena za splošno zdravje. Koristi vašim organom, ravni energije ter koži telesa in obraza. Notranja hidracija pomaga ohranjati vašo kožo navlaženo.

Dovolj spi

Kakovosten spanec je nedvomno ključnega pomena za vaše splošno dobro počutje. Poskrbite, da boste spali 7-9 ur na noč. Vaše telo vam bo hvaležno za to.

Uporabljajte kakovostne izdelke za nego telesa

Izbira kakovostnih izdelkov za nego telesa je vedno pomembna, po 40. letu pa postane še bolj kritična. Odločite se za terapevtsko kozmetiko z znanstveno dokazanimi naravnimi sestavinami.

Zmanjšajte vnos škrobne zelenjave

Napačno je domnevati, da je izdelek popolnoma koristen samo zato, ker se imenuje zelenjava. Dietetiki priporočajo omejitev porabe škrobne zelenjave po 40. Zato uporabite majhno količino krompirja in koruze.

Spodbujanje proizvodnje kolagena in elastina

Pri ženskah, starejših od 40 let, začne proizvodnja kolagena in elastina v telesu upadati. Ta proces lahko spodbudimo s pomočjo peptidov in antioksidantov, ki naredijo kožo bolj elastično.

Ne pozabite na pilinge in pilinge

Za vzdrževanje kože obraza in telesa po 40. letu je potrebno luščenje odmrlih celic pogosteje kot v 20. in 30. letu. To je zato, ker se obnova celic po tej starosti upočasni. Redni pilingi in pilingi so odlično orožje proti staranju.

Poskrbite za svoj vrat

Ne spreglejte svojega vratu. Na ta predel vsak dan nanesite kremo za sončenje in ga navlažite. Ne pozabite tudi na uporabo kreme za sončenje.