6 osupljivih Ruskih skrivnosti

Zanimivo
Avtor: Zanimivo 1.9k Ogledov Predviden čas branja: 4 min
Predviden čas branja: 4 min

V zadnjih letih se je v Rusiji pojavilo več nenavadnih videnj in odkritij, ki so sprožila razprave o možnosti nezemeljskega življenja. Od skrivnostnega bitja, ki so ga našli v divjini, do nenavadne svetlobe v jezeru, so se zaradi teh dogodkov mnogi spraševali, ali so lahko dokaz nezemljanske dejavnosti v Rusiji. Vendar pa ni uradnih potrditev o nezemeljski dejavnosti in večina teh dogodkov ostaja nepojasnjena.

Aljošenka, kot so ga mediji poimenovali je bitje, ki je bilo domnevno odkrito v Sibiriji leta 1996. Nekateri strokovnjaki so se pojavili z teorijo, da bi lahko šlo za primata, kot je opica veverica, vendar ker ta vrsta ni avtohtona v Sibiriji, obstaja veliko vprašanj o njegovem izvoru. Forenzični preiskovalec Chase Kloetzke je tudi poudaril, da ni bilo nobenih znakov krvi ali tekočine, kar bi bilo značilno za padec. Od takrat ni bilo nobenih uradnih potrditev o vrsti bitja, ki ga je odkrila domačinka in še vedno ostaja ena od največjih ugank…

V letu 2011 je kmet v majhni vasici v Rusiji poročal o močni eksploziji v bližini njegovega doma. Med iskanjem izvora eksplozije, je kmet našel nekaj ostankov bitja, ki so bili nenavadni in niso bili podobni običajnim lokalnim divjim živalim. Ostanki so bili mumificirani in vključevali nenavadno glavo in trup ter okončine. To je sprožilo vprašanja o izvoru bitja, med drugim teorijo, ki trdi, da bi lahko šlo za neodkritega dinozavra ali drugo bitje. Vendar pa ni nobenih uradnih potrditev o vrsti bitja, ki ga je odkril kmet in še vedno ostaja ena od največjih ugank.

Leta 2013 se je pojavil video posnetek močne svetlobe v Bajkalskem jezeru, ki je najstarejše in najgloblje jezero na svetu. Svetloba se je zdelo, da prihaja izpod gladine jezera, vendar strokovnjaki niso znali pojasniti, kaj bi lahko bilo. Nekatere teorije so nakazovale, da bi lahko šlo za iskalno luč drugega nevidnega čolna ali letala, vendar način valovanja svetlobe na vodni površini to izključuje. Drugi so predlagali, da bi lahko šlo za bioluminiscenčno morsko življenje, vendar v jezeru ni znanih bioluminiscenčnih živali. Do danes ni bilo nobenih uradnih razlago o tem dogodku in še vedno ostaja ena od največjih ugank.

V letu 2019 je fotograf v Moskvi posnel kopico okroglih predmetov, ki letijo pred luno. Zdelo se je, da predmeti krožijo okoli lune, vendar so bili ocenjeni na velikosti 2-3 milje široki, kar je skoraj 40-krat večja od Mednarodne vesoljske postaje, največjega plovila v Zemljini orbiti. Nekateri strokovnjaki so predlagali, da bi lahko bili sateliti, vendar dejstvo, da niso bili v isti orbiti kot druga vesoljska plovila, je sprožilo vprašanja o njihovem izvoru. Zaenkrat ni nobenega uradnega pojasnila o tem dogodku, ki ostaja ena od največjih ugank.

Če želite izvedeti več o tej temi, si vzemite trenutek in si oglejte videoposnetek, ki ga ponuja History Channel.