10 čudes sveta, za katere niste vedeli! – Park Glicinije

Zanimivo
Avtor: Zanimivo 42 Ogledov Predviden čas branja: 3 min
Predviden čas branja: 3 min

Park Glicinije: Naravni Biser in Kulturni Zaklad Japonske

Če ste na Japonskem in si želite ogledati eno od svetovnih čudes, potem je Park Glicinije nedvomno odlično izhodišče. Ta čarobni park, ki se nahaja ob vznožju gore Fuji v mestu Ashikaga, ponuja edinstveno kombinacijo tradicionalne japonske kulture, naravne lepote in zgodovinskih znamenitosti, ki bodo zagotovo navdušile vsakega obiskovalca.

Park Glicinije je prava paša za oči in dušo, saj vsebuje tradicionalni japonski vrt in več kot 100 let star tunel glicinije. Tunel glicinije, znan tudi kot “Fuji no Hana no Sato” ali “Vas cvetja pod Fujijem”, je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih atrakcij v parku. Obiskovalci imajo priložnost, da doživijo osupljivo lepoto teh cvetov, ki krasijo tunel med koncem aprila in začetkom maja, ko glicinija cveti v vsej svoji slavi.

Atraktivnosti parka pa niso omejene samo na glicinije. Park ponuja tudi druge zanimivosti, kot so čajnica, vrt glicinije ter čajnica v drugem nadstropju glavne stavbe. Ti kraji ponujajo obiskovalcem priložnost, da se sprostijo ob skodelici tradicionalnega japonskega čaja ter občudujejo okolico, ki jo krasijo čudoviti vrtovi in cvetoče rože.

Park Glicinije je odprt med tednom od 9. do 17. ure, ob vikendih pa od 9. do 18. ure, kar omogoča obiskovalcem dovolj časa, da se potopijo v to čudovito okolje in uživajo v vseh njegovih čarih. Poleg tega park ponuja tudi vrtno trgovino, kjer lahko obiskovalci kupijo različne vrste rastlin in rož, ki so del tega čudovitega vrtnega raj.

Eden izmed največjih čarov parka je njegova dostopnost. Nahaja se le nekaj kilometrov od Tokia in je zlahka dostopen tako z vlakom kot tudi z avtobusom. To omogoča obiskovalcem, da se odpravijo na izlet v naravo in doživijo to čudovito mesto, ki predstavlja pravo srce japonske kulture in lepote narave.

V zaključku lahko rečemo, da je Park Glicinije resnično dragulj med japonskimi znamenitostmi, ki ponuja izjemen vpogled v bogato dediščino in naravno lepoto te čudovite dežele. Za vse ljubitelje narave, umetnosti in kulture je ta park neprecenljivo doživetje, ki ga nikakor ne smete zamuditi med svojim potovanjem po Japonski.

Spodaj kliknite NAPREJ za ogled naslednje: 10 čudes sveta