Reinkarnacija “Ste že živeli prejšnje življenje?”

Zanimivo
Avtor: Zanimivo 48 Ogledov Predviden čas branja: 4 min
Predviden čas branja: 4 min

Mitologija reinkarnacija: Ali smo že živeli prejšnje življenje?

Mitologija o tem, da se naše duše ali duhovi ponovno rojevajo, sega vsaj 3.000 let nazaj. Razprave na to temo najdemo v zgodnjih tradicijah Indije, Grčije in Keltskih druidov. Gre za zapeljivo prepričanje – da naši duhovi niso omejeni na sedem, osem ali devet desetletij življenja na Zemlji, ampak da smo že živeli prej in da bomo morda spet živeli.

Kaj verjamete?

Kaj verjamete? Verjamete, da ste imeli prejšnje življenje ali življenja, kjer ste odraščali, delali, ljubili in trpeli v vlogah, ki so zelo drugačne od tiste, ki jo igrati zdaj? Verjetno ste bili drugačne rase, socialno-ekonomskega razreda ali spola.

Čudni spomini

Moja hči ima “spomine” na otroške dogodke, ki vemo, da se nikoli niso resnično zgodili. Je le spominja otroške fantazije, nesporazuma ali celo sanje, ki jih zdaj dojema kot resničnost? Ali se spominja nečesa, kar se ji je zgodilo, preden se je rodila v to življenje?

Strahovi in fobije

Od kod izvirajo vaši strahovi in fobije? Strah pred stvarmi, kot so pajki, kače in višine, se zdi, da so vgrajeni v človeško psiho kot del našega evolucijskega preživetja. Mnogi ljudje trpijo zaradi fobij, ki so popolnoma nerazumne. Strah pred vodo, pticami, številkami, ogledali, rastlinami, specifičnimi barvami… seznam je dolg. Ljudje trpijo zaradi najrazličnejših čudnih fobij.

Déjà vu

Večina nas je doživela srhljiv občutek déjà vu – nenaden, presenetljiv občutek, da se trenutno dogajajoč dogodek je že prejšnjič natančno tako doživljen. Medtem ko znanstveniki in psihiatri vztrajajo, da obstajajo nevropsihološki razlagi za te pojave, se drugi sprašujejo, ali bi te čudne občutke lahko bile nejasni, bežeči spomini na prejšnja življenja.

Afiniteta do tuje kulture

Verjetno poznate osebo, ki je bila rojena in vzgojena v Združenih državah, vendar je goreč anglofil – oseba, ki je zainteresirana do te mere, da je obsedena z britansko kulturo. Poznate tudi koga, ki lahko misli samo na to, da se obleče in igra vlogo za naslednji renesančni sejem ali rekonstrukcijo državljanske vojne.

Sanje in nočne more

Ponavljajoče se sanje in nočne more so prav tako bile predlagane kot spomini ali vsaj namigi prejšnjih življenj. V enem primeru je indijski fant trdil, da se spominja življenja moškega imenovanega Maha Ram, ki je bil ubit s strelnim orožjem z bližine. Ta fant je imel vrsto madežev ob rojstvu na sredini prsi, ki so izgledali, da bi se lahko ujemali s strelom iz strelnega orožja.

Strasti

Tu je povezan predmet. Dobre stvari je imeti stvari, za katere smo strastni, dokler ne postanejo obsedene in oslabljene. Vendar, od kje izvirajo strasti do knjig, umetnosti, starin, mode, vrtnarstva, gledališča, avtomobilov, vlakov, letal, paranormalnega – ali katere koli druge teme?

Nadzorovane navade

Temna stran strasti so te nadzorovane navade in obsesije, ki prevzamejo življenja ljudi in jih lahko celo marginalizirajo v družbi. Obstajajo odvisniki od vsega, od televizije do Facebooka do drog.

Nejasne bolečine

Ali imate bolečine, za katere zdravniki ne morejo povsem določiti ali najti medicinske razlage? Ali so morda odraz trpljenja, ki ste ga prenesli v prejšnjem obstoju?