10 čudes sveta, za katere niste vedeli! – Meteora Grčija

Zanimivo
Avtor: Zanimivo 36 Ogledov Predviden čas branja: 1 min
Predviden čas branja: 1 min

V zahodnem delu Grčije se nahaja ena izmed najbolj osupljivih turističnih destinacij – Meteora, skupina samostanov, ki ponosno stoji na visokih skalnih stebrih gorovja Pind. Beseda “Meteora” izvira iz grščine in pomeni “viseti v zraku”, kar popolno opiše slikovito lokacijo teh samostanov.

Med 9. in 12. stoletjem našega štetja so bili zgrajeni 24 samostani na naravnih skalnih stebrih iz peščenjaka. Menihi, ki so tam prebivali, so se do svojih domov lahko povzpeli po lestvah ali s pomočjo škripcov in vrvi, ki so jih uporabljali za dviganje gor ali spuščanje dol med samostani.

Meteora je priljubljena turistična destinacija že od nekdaj in od leta 1988 je na seznamu Unescove svetovne dediščine. Do samostanov se lahko peš odpravite ali pa iz Kalambake vzamete avtobus, ki vas popelje do teh osupljivih zgradb. Prav tako v Kalambaki najdete prevoz do drugih delov Grčije in Evrope, kar omogoča preprost dostop do tega čudovitega kraja.

Obiskovalci se lahko v tem okolju prepustijo čaru zgodovine, meditativnemu vzdušju in neverjetnemu razgledu na okoliške gore in doline. Meteora je resnično eno izmed tistih krajev, ki vzbujajo občudovanje in spoštovanje ter puščajo neizbrisen pečat v spominu vsakega obiskovalca.

Spodaj kliknite NAPREJ za ogled naslednje: 10 čudes sveta