Skrivnostna sporočila v egipčanskih grobnicah (Video)

Zanimivo
Avtor: Zanimivo 1.3k Ogledov Predviden čas branja: 2 min
Predviden čas branja: 2 min

Splošno je sprejeto dejstvo, da človek ni znal leteti do 20. stoletja. Vendar pa odkritja v Južni Ameriki in Egiptu vzbujajo dvom o tem trditvi. Antične zlate figurice in kipi, najdeni v grobnicah Južne Amerike, so v obliki in dimenzijah zelo podobni sodobnim letalom. Čudne kamnite vrezane slike, slike in hijeroglifi v egipčanskih piramidah pa upodabljajo vse od letal in helikopterjev do podmornic in vesoljskih ladij. Kaj je resnica? So naši prazgodovinski predniki skrivali napredno tehnologijo? So jih obiskali napredni izvenzemeljci? Ali so ti čudni kamniti vrezani motivi le naključje? Morda pa je resnica tam zunaj.

Glavna slika: Tako imenovani helikopterski hieroglif. Vir: Javna last .

Na sliki Ancient-Egyptian-Codes lahko vidimo skrivnostne hieroglife starodavne egipčanske kulture. Ti zapisi so mnogokrat predstavljali šifrirane sporočila ali skrivnosti, ki jih izven kroga iniciiranih nihče ni mogel razvozlati. Egipčani so veliko pozornosti namenjali njihovemu zapiranju in skrivnosti ter prepričani so bili, da jih lahko uporabijo za zaščito svojih templjev in grobnic pred neločljivimi sovražniki. Danes so šifrirane hieroglife vznemirljive artefakte in način kako je njihova skrivnost razkrita predstavlja velik izziv za arheologe in zgodovinarje po vsem svetu.

Srhljiva sporočila zakodirana v egipčanskih grobnicah (Video)

Prišli so k nam iz daljne preteklosti – Egipčani, ki so svojo civilizacijo razvijali pred več kot pet tisoč leti. Med številnimi odkritji, ki jih je njihova kultura zapustila, so tudi zapleteni kodeksi ali abecedniki, v katerih so zapisani skrivni znaki in simboli. Ti kodeksi so bili uporabljeni za zaščito pred sovražniki, pri uporabi urokov in poznavanju čarobnih moči. Danes so ti zapisi še vedno skrivnost, a strokovnjaki poskušajo dešifrirati njihov pomen, da bi spoznali skrivnosti starodavnih Egipčanov. Pridružite se jim pri raziskovanju tega fascinantnega sveta!

Vir:(URL)